Forum Ptakownia Strona Główna Ptakownia
Forum Ptasich Sekt i organizacji pobocznych
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepisy sekciarskie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Ptakownia Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dźwiedziu




Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 356
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Przychodzę z Ciemności Otchłani... a tak na prawde to laboratorium

PostWysłany: Śro 14:12, 09 Kwi 2008    Temat postu: Przepisy sekciarskie

Tak.
Tutaj zamieszczajcie swoje przepisy.
Żeby nie było, że nabijam sobie tylko posty, to napiszę najprostrzy i najpiekniejszy przepis jaki zna ludzkosc.

1410

1 KG Curku
4 L Wody
10 dg Drożdzy.

Składniki wymieszać, zamknac w szklanej bance. Zostawic do uzyskania odpowiedniej siły.
Bimberek - mniodzio XD.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Misiek




Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 690
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Z baru się wytoczył [Sekta Gołębia]

PostWysłany: Śro 15:43, 09 Kwi 2008    Temat postu:

Wypij to. Ja ze swojej strony obiecuję przyjść na pogrzeb.
1. Zwykłe drożdże wyprodukują Ci metanol (ten od ślepnięcia). Etanol ma większy odczyn zasadowy, którego zwykłe drożdże nie wytrzymują. Potrzeba drożdży przemysłowych.
2. W czasie produkcji alkoholu tworzy się mnóstwo śmieci, tzw. fuzli. Jadąc na czymś takim przy odrobinie szczęścia dożyłbyś 3 czy 4 imprezy. Bimber trzeba odfiltrować, co wymaga specjalnych kolumn. Możesz mieć jedną o długości minimum 2 metrów lub kilka połączonych w specjalny system, niemniej wysokość kolumny musi wynieść minimum 1,2 metra.
3. Na czymś takim rozwinie Ci się przede wszystkim pleśń. Drożdże do działania wymagają temperatury między 48 a 63 stopniami Celsjusza. W niższej temperaturze wydalają prostsze związki, takie jak metan czy etan, zaś w wyższej zdychają.

Troszkę się jednak na tym znam Razz Z kumplem budowaliśmy kiedyś u niego w piwnicy bimbrownię, ale zapomnieliśmy o paru zaworach i ciśnienie rozpieprzyło wszystko. 3 dni czyściliśmy ściany z zacieru.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Misiek dnia Śro 15:45, 09 Kwi 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
siuś




Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 839
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/10
Skąd: od siebie

PostWysłany: Śro 18:17, 09 Kwi 2008    Temat postu:

proponuje w takim razie wyczyscic ten temat. i zaczac od normalnych przepisów. i bez gadania co by sie łatwiej szukało.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Misiek




Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 690
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Z baru się wytoczył [Sekta Gołębia]

PostWysłany: Czw 10:13, 10 Kwi 2008    Temat postu:

Mimo wszystko jest to swego rodzaju przepis i mój komentarz do niego Smile
Ewentualnie można umieszczać różne przepisy w różnych tematach.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
siuś




Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 839
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/10
Skąd: od siebie

PostWysłany: Czw 17:36, 10 Kwi 2008    Temat postu:

a jak dla mnie jest to smiec a nie przepis ale spoko ty tu rzadzisz misiek ( puki co ) Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Ptakownia Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.
Regulamin